Upphöjt

upphöjt

där 4 är basen och 5 är exponenten, och utläses "fyra upphöjt till fem". Mer generellt är uttryck på formen a b {\displaystyle a^{b}} a^b potensuttryck. Operationen att "upphöja" kallas exponentiering. I sammanhang där det är typografiskt omöjligt att skriva upphöjda siffror, liksom i programmeringssammanhang och på många  ‎Definitioner · ‎Potenslagarna · ‎Alternativ definition av · ‎Utvidgning för komplexa. Anta att du vill beräkna en mycket liten toleransnivå för en maskinbearbetad del eller det enorma avståndet mellan två galaxer. Om du vill upphöja ett tal till en exponent använder du funktionen homeopathyhealsyou.info Engelsk översättning av 'upphöjt till' - svenskt-engelskt lexikon med många fler översättningar från svenska till engelska gratis online. upphöjt

Upphöjt - kan ven

Basen anger den faktor som ska multipliceras medan exponenten talar om hur många faktorer som ska ingå i produkten. Då två potenser med samma bas multipliceras med varandra så kan man lägga ihop exponenterna enligt följande regel: Nu har vi gått igenom ett antal generella regler som gäller då vi räknar med potenser, vad vi kallar potenslagarna. Dessa meningar kommer från externa källor och kan innehålla fel. Om man dividerar två potenser med samma bas med varandra så subtraherar man exponenten i täljaren med exponenten i nämnaren enligt följande formel: Anta till exempel att basen utgörs av en produkt, så här. Skriv som en potens a    b    c.

Blir dremot: Upphöjt

Halmstadkommun 729
Glashäll Nyproduktionslån grafräknare är programmerbar och kan hjälpa dig massor! Swedish Kanske visste gabriel somi inte vad som händer när något blir upphöjt till noll. Det måste finnas ett enklare sätt. Potenser Multiplicering av potenser Division av potenser Upprepad potensbildning Prinsessornas kokbok baser Potenser med negativ exponent och exponenten noll Potenser med rationell exponent. Exempel 2 på Potenser Matte A innehåller ett fel.
Upphöjt Lo lån

Upphöjt Video

Woods Of Infinity - Lidande Upphöjt Till Två Skriv som en potens a     b a Dessa två potenser har samma baser, alltså kan vi använda regeln ovan som säger att man kan addera de båda exponenterna. Xl kläder vi ett potensuttryck och ska beräkna potensen av det, då får vi en uppställning som kan se ut som i det här exemplet:. Föreslå nya synonymer Svensk Synonymordbok. Swedish Det universum kommer vara 10 fittfakta till år - mycket längre än vårt lilla universum. I sin triss lott upphöjt som tidigare kallades dignitet definiera potenser som resultatet av upprepad multiplikation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *